Preview: Žilina vs. Chelsea

Tak a je to zase tady. Po loňském neúspěchu a vyřazení od Interu Milán londýnská Chelsea vstupuje do nové sezóny Ligy mistrů a tak jako v posledních letech má znovu jediný cíl – konečně vytouženou trofej vyhrát.

Losování ve francouzském Monaku před pár týdny nám do skupiny přiřadilo také slovenský celek MŠK Žilina. Jásot a nadšení všech Čechů a Slováků, kteří věřili, že se na zápas lacino dostanou, byl sice zmařen zcela nepřiměřenými finančními požadavky ze strany Žiliny, ale přesto věříme, že se alespoň někteří z vás na zápas dostali a užijí si ho.

Kdo bude v utkání favoritem je zcela jasné. Ačkoliv Chelsea bude postrádat tradiční opory v podobě suspendovaného Didiera Drogby a zraněného Franka Lamparda či odpočívajícího Ashleyho Colea, její hráčská kvalita je přesto o několik úrovní výše, než ta žilinská. Až se běžný fanoušek může obávat, že Chelsea svého nepříliš známého soupeře podcení.

„Žilina se do základní skupiny prokousala přes zrádná předkola, což samo o sobě svědčí o její kvalitě. Navíc je známo, že na této úrovni vás může porazit kterýkoliv tým,“ vyvrátil možnost podcenění soupeře brankář Petr Čech. „Utkání proti slovenskému soupeři pro mě budou trošku výjimečné, ale já se soustředím hlavně na náš klub a na naši skvělou vítěznou sérii,“ pokračoval Čech.

Na utkání se přirozeně moc těší trenér Žiliny Pavel Hapal, který vyhlašuje, že v zápase bude hrát na výhru. „Je to pro nás všechny velká výzva, na kterou se samozřejmě moc těším. Rozhodně se však nevzdáváme bez boje. Chceme soupeři ukázat, že umíme hrát fotbal a získat z toho zápasu nějaké body,“ prohlásil český kouč.

„Samozřejmě uznávám obrovskou sílu soupeře, Chelsea je naprostý velkoklub. Papírově je jednoznačně silnější, ale na hřišti se hraje 11 proti 11 a my chceme po závěrečném hvizdu odcházet do kabin se zdviženou hlavou,“ zakončil Hapal.

Pro londýnský celek hovoří také historie, protože oba kluby už se v pohárové Evropě střetnuly. Stalo se tak ve třetím předkole Ligy mistrů v sezóně 2002/03, kdy Chelsea na Slovensku vyhrála 2:0 a doma na Stamford Bridge pak 3:0 a naprosto s přehledem tak svého soupeře vyřadila. Se slovenským klubem se pak Blues vypořádali i v sezóně 1997/98, kdy v rámci PVP bez větších obtíží vyřadili Slovan Bratislava.

Trenér Carlo Ancelotti již 24h před výkopem oznámil základní sestavu, která do duelu vyběhne. V základní jedenáctce nebude chybět Jurij Žirkov nebo Daniel Sturridge.

Čech – Ivanovič, Alex, Terry, Žirkov – Mikel, Essien, Benayoun – Malouda, Anelka, Sturridge.

Hráč, kterého se vyplatí sledovat: Michael Essien
Tip redaktora: 0–2
MŠK Žilina – Chelsea FC
Stadion: Pod Dubnom, Žilina
Výkop: 15.9.2010 20:45 SELČ
Rozhodčí: Björn Kuipers (Sander van Roekel a Berry Simmons)

Komentáře

reklama
K tomuto článku není možné vkládat komentáře.