Preview: Chelsea vs. Everon

Chelsea se v pondělí večer pokusí prodloužit svou neporazitelnost v Premier League na osm zápasů, když na Stamford Bridge přivítá sestupem ohrožený Everton.
Domácí v současné době ztrácí na 6. pozici pouhých šest bodů, zatímco Everton je šestnáctý, dva body od sestupového pásma.

Nelze se zbavit dojmu, že pro Chelsea to bylo těžké období, neboť v tabulce Premier League se nachází na devátém místě s bilancí 12 výher, 8 remíz a 10 porážek, přičemž nasbírala 44 bodů.
Svěřenci Mauricia Pochettina však v současné době drží v lize sedmizápasovou sérii bez porážky a není vyloučeno, že se dostanou do Evropy, neboť na šestý Newcastle United ztrácejí pouhých 6 bodů.
V posledním zápase na Stamford Bridge 4. dubna Chelsea zvítězila 4:3, ale další výhru už nedokázala potvrdit a minulý víkend remizovala 2:2 se Sheffieldem United.

I když je nedávná neporazitelnost týmu z hlavního města pozitivní, z posledních šesti zápasů v nejvyšší anglické soutěži vyhrál pouze dvakrát a příliš mnoho remíz ho stálo mnoho bodů v tabulce.
Chelsea čeká náročná série zápasů, v následujících třech se střetne s Arsenalem, Aston Villou a Tottenhamem Hotspur, a bude zajímavé sledovat, jak celá sezona pro klub skončí.
Na Pochettina byl v této sezóně vyvíjen obrovský tlak a jeho místo u kormidla není zdaleka jisté, ale v sezóně 2023–24 se musel vypořádat s krizí zranění, která nevykazuje žádné známky zmírnění směrem k závěru sezóny.

Everton mezitím vstoupí do tohoto zápasu po úspěchu 1:0 nad Burnley, přičemž jedinou branku zápasu vstřelil v závěrečné fázi první půle Dominic Calvert-Lewin.
Toffees si z posledních dvou zápasů proti Newcastlu United a Burnley připsali čtyři body, ale i nadále mají sestupové potíže a v soutěži se nacházejí na 16. místě, jen dva body od osmnáctého Lutonu.
Svěřenci Seana Dycheho v této sezóně ve svých venkovních zápasech pětkrát zvítězili, ale od poloviny prosince proti Burnley venku v Premier League nezvítězili.

Everton vyhrál v Premier League na Stamford Bridge pouze jednou, a to v listopadu 1994, ale v prosinci porazil Chelsea v Goodison Parku 2:0 a usiluje o první ligový double nad týmem z hlavního města po 45 letech.
Góly byly pro Toffees problémem po celou sezónu, v Premier League se trefili pouze ve 32 případech, méně jich má pouze Sheffield United (30), avšak Calvert-Lewin se trefil v posledních dvou zápasech poté, co 18 ligových zápasů odehrál bez gólu.

Posledních 5 zápasů ve všech soutěžích:

Chelsea: RVRVR

Everton: VRPPP

Týmové novinky:

Do sestavy Chelsea se vrátí Malo Gusto, který po nemoci odpočíval v zápase se Sheffieldem United a v pondělí by se do sestavy mohl vrátit i Ben Chilwell.
Ve hvězdách je start Enza Fernandeze a Axela Disasiho, takže by mohlo dojít k přeskupení.
Raheem Sterling a Robert Sanchez jsou nejistí kvůli nemocem, zatímco Wesley Fofana, Romeo Lavia, Reece James, Christopher Nkunku, Levi Colwill a Lesley Ugochukwu jsou mimo dlouhodobě.

Co se týče Evertonu, Amadou Onana a Idrissa Gueye by se měli vrátit do sestavy, zatímco ve výběru by se mohlo objevit místo i pro dlouhodobě absentujícího Arnauta Danjumu.
Calvert-Lewin by měl nastoupit navzdory obavám z lehkého problému s hamstringem, zatímco James Garner je k dispozici.
Dele Alli a Lewis Dobbin zůstávají pro výběr nedostupní, ale Dyche by jinak mohl mít k dispozici kompletní kádr, který je v důležité fázi ligy v dobré kondici.
V pondělí by se mohlo objevit místo v širším kádru pro Jacka Harrisona, zkušený bek Ashley Young by mohl na Stamford Bridge naopak usednout na lavičku.

Potencionální sestavy:

Chelsea:
Petrovič; Gusto, Silva, Badiashile, Cucurella; Caicedo, Gallageher; Palmer, Chukwuemeka, Mudryk; Jackson.

Everton:
Pickford; Coleman, Tarkowski, Branthwaite, Mykolenko; Harrison, Garner, Onana, McNeil; Doucoure; Calvert-Lewin

Premier League
33. kolo PL
Pondělí 15.4.2024
21:00 Stamford Bridge

Rozhodčí:
Paul Tierney. Asistenti: Scott Ledger, Steve Meredith. Čtvrtý rozhodčí: Graham Scott. VAR: Michael Salisbury. Asistent VAR : Constantine Hatzidakis.

Kurzy (Tipsport)
Chelsea: 1,72
Remíza: 4,16
Everton: 4,58

Predikce:
Vajbi: 1:2
Elprezidente: 3:2

Tipovačka: www.Dinho.eu

125 komentářů

Zapojit se do diskuze

Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat nové komentáře.

Přihlašte se, anebo využijte jednu z nabízených metod pro založení uživatelského účtu.

Po kliknutí vám bude načtena neinteraktivní verze komentářů

V této verzi nedochází k automatickému zobrazování nových komentářů či informací o hodnocení ostatních uživatelů.

Doporučujeme povolit Javascript a používat interaktivní výpis.

Pokud se načtení nezdaří, tak stránku obnovte nebo pokračujte na neinteraktivní verzi.

Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat nové komentáře.

Přihlašte se, anebo využijte jednu z nabízených metod pro založení uživatelského účtu.

Celkem 125 komentářů