Preview: Bournemouth vs. Chelsea

Reprezentační přestávka je konečně pryč a nás konečně čeká naše milovaná Premier League. V neděli nás čeká bitva na Vitality Stadium, Bournemouth i Chelsea se budou snažit napravit zatím špatné výsledky. Svěřenci Andoniho Iraoly zakončili 4. kolo před mezinárodní přestávkou remízou 2:2 s Brentfordem, zatímco jejich protějšky z hlavního města prohrály doma s Nottinghamem Forest 1:0.

Čtyři dny poté, co ve druhém kole EFL Cupu rozvlnil síť proti Swansea City v rodném Walesu, pokračoval útočník Bournemouthu David Brooks v pohádkovém návratu do sestavy Cherries proti Brentfordu a po 1144 dnech od diagnózy Non-Hodgkinova lymfomu vstřelil svůj první gól v Premier League.

Brooksův zásah ze 77. minuty znamenal pro hosty na Gtech Community Stadium
jedno-gólový náskok poté, co Dominic Solanke srovnal, po gólu Mathiase Jensena, ale Bournemouth si na první výhru v nejvyšší soutěži v této sezoně stále musí počkat, protože ve třetí minutě nastaveného času vyrovnal Bryan Mbeumo. Možná nebudou muset čekat zas tak dlouho ☹.

Přes všechny pochvaly za Iraolův prozíravý styl fotbalu vstoupil Bournemouth do dvoutýdenní přestávky s pouhými dvěma body z úvodních čtyř zápasů Premier League, což v této rané fázi stačí na 16. místo v tabulce.

Udržená remíza Brentfordu na stadionu Gtech však není nic, co by se dalo považovat za špatné, a jen málokdo by očekával, že Cherries získají nějaké body ze setkání s Tottenhamem Hotspur nebo Liverpoolem, ačkoli posledně jmenovanému týmu dali na začátku zápasu pořádně zabrat.

Nicméně, hostitelé mají za sebou ponurý sled výsledků, který znamená, že od konce dubna, kdy porazili Leeds United 4:1, odehráli osm zápasů v nejvyšší soutěži bez úspěchu, zatímco jediné čisté konto v posledních dvanácti zápasech Premier League si připsali proti Southamptonu.

Většina seniorských hvězd Chelsea dostala volno, když se ve druhém kole EFL Cupu Chelsea utkala s Wimbledonem, nicméně průměrný výkon mladíků a jejich výhra zřejmě seniorské fotbalisty inspirovala jen napůl, když na Stamford Bridge zavítal Nottingham Forest.

Několik měsíců poté, co si po remíze 2:2 v západním Londýně odvezli bod zpátky domů, Forest utlumili draze poskládanou jedenáctku Chelsea a už po třech minutách druhého poločasu prolomili nerozhodný stav, když smrtící kombinaci Taiwo Awoniyi-Anthony Elanga zakončil druhý jmenovaný přesnou střelou.

Díky vytrvalé obraně a marnotratnému zakončení Chelsea – zejména Nicolas Jackson se provinil chybou – Forest odcestoval domů se zaslouženým maximem a dal Mauriciu Pochettinovi dva týdny na to, aby rozebral další neuspokojivý výkon.

V letošní sezóně se v Premier League, kde Blues okupují známé 12. místo v tabulce, podařilo Chelsea sebrat body pouze Lutonu a Pochettino může očekávat, že jeho obrana bude do konce měsíce extrémně prověřena v následujících střetnutích s Aston Villou (Premier League) a Brightonem (EFL Cup).

Bilance dvou vítězství ze 16 zápasů Premier League je pro klub s takovou kupní silou, jakou má Chelsea, prostě hrozná, i když jedním z těchto triumfů bylo květnové vítězství 3:1 nad Bournemouthem na Vitality Stadium, které prodloužilo vítěznou sérii Blues nad jejich protivníky z jižního pobřeží na tři zápasy.

Poslední zápasy Chelsea (všechny soutěže):
PVVPR

Poslední zápasy Bornemouth (všechny soutěže):
RVPPR

H2H
Výhry Chelsea: 9
Remízy: 1
Výhry Bournemouth: 4

Týmové novinky:

Bournemouth
Zábavná remíza Bournemouthu s Brentfordem přišla příliš brzy na to, aby Luis Sinisterra debutoval. Vypůjčený hráč Leedsu United se nedávno ukázal v zápase Kolumbie, Iraola se tak možná vyhne tomu, aby ho hodil do základní jedenáctky, zejména vzhledem k jeho historii zranění. To Brooks, který skóroval v posledním kole a pak také za Wales, by se v základní sestavě objevit mohl.

Sinisterrův bývalý spoluhráč z týmu Whites Tyler Adams také ještě čeká na své první vystoupení za Cherries kvůli problémům se stehnem, což ho pravděpodobně vyřadí i pro tento zápas, a totéž lze říci o Dangu Ouattarovi, který se potýká s problémy s kotníkem.

Alex Scott (koleno), Ryan Fredericks (lýtko) a Emiliano Marcondes ( chodidlo) zabírají poslední místa v lékařském zálivu Bournemouthu.

Chelsea
Když už mluvíme o nováčcích na marodce, Christopher Nkunku (koleno) a Romeo Lavia (kotník) se křtu za Chelsea zatím nedočkají a na seznamu dlouhodobě absentujících hráčů je doplňuje trojice zraněných (kolena) Carney Chukwuemeka, Wesley Fofana a Marcus Bettinelli.

Očekává se také, že nedělní zápas přijde příliš brzy pro kapitána Reece Jamese (stehno), avšak Trevoh Chalobah a Benoit Badiashile jsou na pokraji návratu. Prezident Albánské fotbalové asociace Armando Duka prohlásil, že Armando Broja by se měl poprvé od svého ničivého zranění kolena v zimě dostat na lavičku.

Dvojice záložníků Moises Caicedo a Enzo Fernandez sice budou potřebovat po cestě z Jižní Ameriky o den více času, ve čtvrtek tato dvojice ještě netrénovala, ale do nedělního výkopu by měla mít dostatek času, aby se dala dohromady se zbytkem týmu.

Předpokládané sestavy:

Bournemouth:
Neto; Aarons, Zabarnyi, Senesi, Kerkez; Christie, Cook; Brooks, Billing, Tavernier; Solanke

Chelsea:
Sanchez; Disasi, Silva, Colwill; Gusto, Gallagher, Caicedo, Chilwell; Fernandez, Sterling; Jackson

Čas zápasu: Neděle 17.9.2023 – 15:00, Vitality Stadium
Rozhodčí: David Coote. Asistenti: Timothy Wood, Mark Scholes. 4. rozhodčí: Tim Robinson. VAR: Andy Madley. Asistent VAR: Nick Hopton.

Kurzy (Tipsport)
Bounemouth: 4,30
Remíza: 4,01
Chelsea: 1,79

Predikce:
Vajbi: 2:1
Elprezidente: 1:3

118 komentářů

Zapojit se do diskuze

Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat nové komentáře.

Přihlašte se, anebo využijte jednu z nabízených metod pro založení uživatelského účtu.

Po kliknutí vám bude načtena neinteraktivní verze komentářů

V této verzi nedochází k automatickému zobrazování nových komentářů či informací o hodnocení ostatních uživatelů.

Doporučujeme povolit Javascript a používat interaktivní výpis.

Pokud se načtení nezdaří, tak stránku obnovte nebo pokračujte na neinteraktivní verzi.

Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat nové komentáře.

Přihlašte se, anebo využijte jednu z nabízených metod pro založení uživatelského účtu.

Celkem 118 komentářů