Preview: Chelsea vs. Birmingham

Trenér Carlo Ancelotti prohlásil, že jeho Chelsea už na Manchester United ztrácí příliš mnoho bodů a prakticky nemá jedinou šanci na zisk titulu. To však ještě italský kouč nevěděl, že rival z Old Trafford v úterý večer jen zremizuje na hřišti Newcastlu a dá tak jeho svěřencům malou naději.

Chelsea momentálně prožívá vůbec nejlepší období letošní sezóny, navzdory nezdaru v Lize mistrů jí to v ligové soutěži docela šlape a v posledních šesti utkáních hned pětkrát vyhrála a jedinkrát remizovala. Věřte nebo ne, šest zápasů v řadě bodovali svěřenci Carla Ancelottiho v letošním ligovém ročníku Premier League vůbec poprvé. Ne nadarmo tak ti nejoptimističtější fanoušci Blues stále věří, že titul ještě není definitivně ztracen.

Pravdou však zůstává, že i když Chelsea vyhraje všechna zbývající ligová utkání, nedosáhne na hranici 80 získaných bodů, což se jí naposledy „podařilo“ v roce 2004. Díky tomu, že v letošním roce však ztrácejí body všichni soupeři, ještě stále žije naděje na titul. Přesto již nyní lze letošní sezónu označit jako nepovedenou, vyjma výše zmíněného Blues poprvé od roku 2006 nehrají finále žádného poháru a poprvé za poslední tři roky jim hrozí, že skončí bez trofeje.

Paradoxně tak lze říci, že Birmingham je na tom letos lépe. Tým Alexe McLeishe si na konci února zahrál finále Carling Cupu a i díky velké hrubce obrany Arsenalu nakonec trofej i zvedl nad hlavu – první získaný pohár po dlouhých 48 letech! V ligové soutěži na tom sice Birmingham není zrovna nejlépe a stále je namočený v sestupových vodách, ale pokud si ve zbývajících utkáních připíše ještě nějaký ten bodík, měl by Premier League hrát i příští rok.

Chelsea má svému soupeři co oplácet. V listopadu loňského roku totiž na St. Andrew’s Stadium prohrála po gólu Lee Bowyera a nyní tak čelí tomu, že Birmingham nad ní získá první double od sezóny 1955/56. Takovýto scénář však není příliš pravděpodobný i proto, že hostující Blues na Stamford Bridge v rámci Premier League nikdy nevyhráli a celkově si připsali čtyři prohry a dvě remízy.

City se navíc proti Chelsea nedaří ani střelecky a v posledních sedmi vzájemných duelech hned pětkrát vyšli gólově naprázdno. Zajímavá je také skutečnost, že Birmingham ještě nikdy nevyhrál venkovní utkání, které se hrálo ve středu. Celkově takových duelů odehrál jedenáct a ani jednou se neradoval ze zisku tří bodů. V loňské sezóně hrál na Stamford Bridge také ve středu a odvezl si výprask 3:0.

Cílem domácí Chelsea je jednoznačně zisk tří bodů a pokud možno i co nejvyšší počet vstřelených branek. Kdoví, třeba na konci sezóny bude rozhodovat právě skóre a to má zatím Manchester United výrazně lepší. Co ty na to, Fernando?

Kouč Ancelotti pro utkání nemůže počítat se zraněnými Brazilci Alexem a Ramiresem, které shodně trápí zadní stehenní sval. Jistý není ani start Branislava Ivanoviče, jenž má zase svalové potíže. Na druhé straně je výčet zraněných mnohem větším mimo hru jsou Scott Dann, Martin Jiránek, Obafemi Martins, James McFadden a Nikola Žigič. Otazníky se pak vznášejí i nad startem Davida Bentleyho, jehož pobolívá tříslo.

Nominace týmů: (mohou být ještě pozměněny)

Chelsea: Čech, Bosingwa, Ferreira, Terry, Luiz, Ivanovič, Žirkov, Cole, Mikel, Essien, Lampard, Benayoun, Kalou, Malouda, Anelka, Torres, Drogba, Turnbull.

Birmingham City: Foster, Carr, Johnson, Ridgewell, Parnaby, Larsson, Gardner, Ferguson, Bowyer, Jerome, Phillips, Doyle, Hleb, Fahey, Derbyshire, Mutch, Davies, Bentley, Beausejour.

Hráč, kterého se vyplatí sledovat: Didier Drogba
Tip redaktora: 4–1
Chelsea FC – Birmingham City FC
Stadion: Stamford Bridge, Londýn
Výkop: 20.04.2011 20:45 SELČ
Rozhodčí: Mike Jones (Dave Bryan a Andy Newbold)
Video preview naleznete ZDE.
Předpokládaná sestava:

62 komentářů

Zapojit se do diskuze

Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat nové komentáře.

Přihlašte se, anebo využijte jednu z nabízených metod pro založení uživatelského účtu.

Po kliknutí vám bude načtena neinteraktivní verze komentářů

V této verzi nedochází k automatickému zobrazování nových komentářů či informací o hodnocení ostatních uživatelů.

Doporučujeme povolit Javascript a používat interaktivní výpis.

Pokud se načtení nezdaří, tak stránku obnovte nebo pokračujte na neinteraktivní verzi.

Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat nové komentáře.

Přihlašte se, anebo využijte jednu z nabízených metod pro založení uživatelského účtu.

Celkem 62 komentářů