Preview: Chelsea vs. Žilina

Kdo by to byl po několika prvních zápasech sezóny řekl. Modré kluky z Londýna po úžasném startu do ročníku potkal strmý pád z výšin, který se zatím jeví jako zcela nekonečný. Poskytne modrým oporu až slovenská Žilina?

Existuje hned několik důvodů, proč si lze na předchozí otázku odpovědět ano. Svěřenci Pavla Hapala po postupu do milionářské Ligy mistrů a následné neuvěřitelné euforii tvrdě pociťují, jak propastný je rozdíl mezi slovenským a evropským fotbalem. Zatímco v domácí Corgoň lize žilinští neohroženě válí a mají nakročeno za dalším titulem, v Evropě dostávají nakládačku, jakou dlouho nikdo nepamatuje.

Všechno přitom začalo tak nevinně. Žilina hned v úvodním duelu právě proti Chelsea předvedla sympatický útočný výkon, který ji sice odsoudil k vysoké prohře 1:4, ale na druhou stranu zařídil respekt u velké většiny fotbalové veřejnosti. Následně však přišly další porážky na půdě Spartaku a Marseille, které však hravě zastínila až odveta s francouzským klubem, která pro žilinské dopadla ostudně a prohrou 0:7.

Slovenský klub už tak v posledních dvou duelech bude hrát spíše jen o čest. Postoupit do jarní fáze Ligy mistrů nemůže určitě, vidina konečného třetího místa je pak spíše jen teoretická. Je otázkou, jak se hráči se vzniklou situací vypořádají, ale jedno je jisté – jejich sny o evropské slávě se rozplynuly stejně rychle, jako se po postupu do Ligy mistrů utvořily. A to je příležitost.

Příležitost pro někoho, kdo si sakra potřebuje spravit chuť. Chelsea zažívá jedno z nejhorších období své novodobé éry, když z posledních čtyř ligových utkání získala pouhé tři body za vydřenou výhru s Fulhamem. Prohry na Liverpoolu, se Sunderlandem a na Birminghamu ji sice nesesadily z prvního místa tabulky anglické Premier League, ale pokud své výkony ihned nezlepší, bude prozatímní vládce Anglie rychle sesazen. Nejspíše už o tomto víkendu.

Mužstvo Carla Ancelottiho v poslední době provází jeden průser za druhým. Počínaje nevinně vyhlížejícím zraněním Franka Lamparda, pokračuje smrtí koučova otce a končeje dodnes nevysvětleným vyhazovem asistenta Raye Wilkinse. Ač se můžeme jen domnívat a spekulovat o tom, jak velký vliv jednotlivé aspekty na výkon mužstva mají, jedno víme jistě – je potřeba se okamžitě vzpamatovat. Jinak bude zle.

Ancelotti již před utkáním naznačil, jakou sestavu do duelu vyšle. Petra Čecha v bráně nahradí Ross Turnbull, za odpočívajícího Alexe pak zaskočí Jeffrey Bruma. Zcela fit není ani Mikel John Obi, kterého tak zastoupí Josh McEachran Na straně druhé Pavel Hapal má tým téměř kompletní, zraněný je jen Patrik Mráz.

Předpokládaná sestava Chelsea: Turnbull – Bosingwa, Bruma, Ivanović, A.Cole – Malouda, McEachran, Ramires – Anelka, Drogba, Kalou.

Hráč, kterého se vyplatí sledovat: Josh McEachran
Tip redaktora: 4–0
Chelsea FC – MŠK Žilina
Stadion: Stamford Bridge, Londýn
Výkop: 23.11.2010 20:45 SEČ
Rozhodčí: Robert Schörgenhofer (Alain Hoxha a Mario Strudl)

Komentáře

reklama
K tomuto článku není možné vkládat komentáře.