Preview: Chelsea vs. Marseille

Nejvyšší čas zapomenout na minulý týden a nešťastné vyřazení z Carling Cupu, respektive na sobotní ligovou porážku s Manchesterem City. Náročný program jede dál a Blues už v úterý večer čeká navýsost důležité utkání – druhé vystoupení základní skupiny Ligy mistrů proti Olympique Marseille.

Francouzský celek hned v prvním utkání skupiny F trošku překvapivě podlehl na domácí půdě Spartaku Moskva a ztracené body bude chtít co nejdříve zpět, nejlépe už nyní na Stamford Bridge. Bylo by tedy více než nemoudré našeho nejbližšího soupeře nějak podceňovat, ačkoliv to by se téměř určitě stát nemělo. Právě z kabiny Blues se totiž krátce po skončení losování ozývaly hlasy, že Marseille bude společně s Chelsea největším kandidátem na postup ze skupiny.

Největší obavy panují z toho, jak se domácí tým vypořádá s víkendovou ligovou prohrou. „Věděli jsme, že jednoho dne prohra přijít musí. V sobotu jsme nehráli špatně, ale soupeř byl jednoduše tím šťastnějším. Už před zápasem bylo jasné, že se City nás čeká těžká práce a to se také potvrdilo. Nedá se však nic dělat, nesmíme věšet hlavy, ale naopak nadále tvrdě dřít a jít dál,“ burcoval své spoluhráče záložník John Obi Mikel.

To u Marseille je výkonností křivka poněkud odlišná. Svěřenci Didiera Deschampse, bývalého obránce Chelsea, vstoupili do ligové sezóny poněkud rozpačitě, ale v poslední době se herně i výsledkově zvedají, což ostatně potvrdili i v posledním ligovém zápase, když doma porazili Socheaux. Momentálně se Marseille nachází na šesté příčce ligové tabulky, takže určitě pod svoje možnosti. Nejlepší aktuální formu zatím mají ghanský útočník André Ayew a nigerijský bek Taye Taiwo, kteří vstřelili shodně po třech ligových brankách.

Hodně pikantní bude souboj z hlediska trenérů, kouč soupeře Deschamps nejen, že jako hráč působil v Chelsea, ale také jednu chvíli kopal v Juventusu pod vedením Carla Ancelottiho. „Ano, byl pode mnou asi půl roku, máme spolu velice dobrý vztah. I jako trenérovi se mu nesmírně daří, udělal dobrý kus práce v Monaku a na to teď navazuje i v Marseille. Možná si po zápase dáme i sklenici vína, avšak určitě italského, ne francouzského!“ žertoval Ancelotti.

„Chelsea je tým špičkové kvality a jeden z favoritů na výhru celé soutěže. Tým se od doby, co jsem v něm působil, dost změnil. Roman Abramovič do klubu hodně zainvestoval, imponuje mi například tréninkové centrum v Cobhamu – něco tak úžasného jsme my neměli. Chelsea je teď opravdu úplně jiná než za mé éry a i díky tomu patří mezi evropskou elitu. Na své působení v týmu jinak vzpomínám jen a jen v dobrém, každý víkend plné ochozy, fanoušci, co fandili i když se prohrávalo, nádhera,“ zasnil se Deschamps.

Francouz pak navázal na Ancelottiho a vzpomněl si na své působení v Juventusu. „Těch několik měsíců pod panem Ancelottim bylo výjimečných. Skvěle se mi pod ním hrálo a moc se těším, až jej zase potkám.“

„V utkání se musíme snažit hrát svoji hru a ne jen být zalezlí vzadu. Rádi bychom soupeře trošku potrápili a v nejlepším případě i získali nějaké body,“ prozradil na závěr možnou taktiku Deschamps.

Náš kouč Ancelotti tentokráte sice neprozradil základní sestavu, jež do utkání vyběhne, ale přesto hodně napověděl, když řekl: „S absencí Drogby vyvstává otázka, kdo bude hrát v útoku. Určitě postavím Florenta Maloudu a Nicolase Anelku, jen nevím, koho k nim. Možná Daniela Sturridge nebo Gaela Kakutu, oba jsou připraveni,“ začal Carlo a pokračoval: „Josh McEachran začne utkání na lavičce, ale možná jej během zápasu použiji, když bude třeba.“

Hráč, kterého se vyplatí sledovat: Nicolas Anelka
Tip redaktora: 2–1
Chelsea FC – Olympique de Marseille
Stadion: Stamford Bridge, Londýn
Výkop: 28.9.2010 20:45 SELČ

Rozhodčí: Frank De Bleeckere (Peter Hermans a Walter Vromans)

Komentáře

reklama
K tomuto článku není možné vkládat komentáře.