Preview: Chelsea – Birmingham

Na Stamford Bridge se představí loňský vicemistr a nováček právě začínajícího ročníku Premier League. Domácí Chelsea je proti Birminghamu jasným favoritem, ale nabuzení hosté budou určitě kousat. Svěřenci Josého Mourinha mají o motivaci postaráno – pokud neprohrají, tak překonají rekord v domácí neporanitelnosti.

Mezi 27. únorem 1978 a 27. prosincem 1980 vytvořil Liverpool na svém stánku – Anfield Road – sérii 63 utkání bez prohry. Dlouhou dobu se ji nikdo nedokázal ani přiblížit, až londýnská Chelsea vedená José Mourinho může tento rekord pokořit. Stačí jediné – neprohrát v nedělním klání a připsat si tak 64 utkání bez porážky.

Mourinho před utkání: Nehrajeme na rekordy, ale na vítězství

Důležitost utkání si uvědomuje i José Mourinho: „Pokud utkání skončí remizou, tak to nebude událost, kterou je nutno oslavit. Sice nám zajistí rekord v domácí neporanitelnosti, ale to není důležité. Oč tu běží, jsou tituly,“ zdůrazňuje Portugalec. „Ale překonat jakýkoliv rekord potěší a pokud se bavíme o Liverpoolu, tak se všem vybaví jména jako Dalhlish, Hansen, Phil Neal. Všichni hráči Chelsea, kteří by k takovému rekordu pomohli si zaslouží stejný respekt.“

Do utkání však nevyběhne kapitán John Terry, Michael Ballack ani Wayne Bridge. „Když jsme loni ztratili Johna, nebyla za něho náhrada. Nyní může zaskočil Ben Haim a v případě nouze Michael Essien, kterého v záloze může nahradit Sidwell, Mikel nebo Diarra.“

Chelsea: Čech, Cudicini, Hilario, Johnson, A Cole, Carvalho, Ferreira, Ben Haim, Wright-Phillips, Makelele, Essien, Lampard, Sidwell, J Cole, Mikel, Malouda, Robben, Diarra, Sinclair Ševčenko, Drogba, Pizarro, Kalou.

Steve Bruce: Můžeme překvapit

Chelsea je sice zdecimovaná zraněními, ale koho to vůbec nemrzí je manager nováčka z Birminghamu: „Ale stejně si myslím, že během víkendu se několik zraněných vrátí a budou pro utkání k dispozici,“ předpovídá Bruce. „Pro nás je jen výhodou, že hrajeme na stadionu jednoho z nejlepších týmu – můžeme jen a jen překvapit. Budeme maximálně nabuzení a nikdo od nás nic nečeká. Nedělní odpoledne bude ještě zajímavé.“

Birmingham: Doyle, Maik Taylor, Kelly, Parnaby, Martin Taylor, Ridgewell, Jaidi, Queudrue, Larsson, Muamba, Nafti, McSheffrey, De Ridder, O'Connor, Forssell, Jerome, Danns, Vine, Kapo, Tebily.

Chelsea – Birmingham
12. srpna 2007, 14:30 | Stamford Bridge

Rozhodčí: Steve Bennett – původně měl utkání pískat Mike Riley, který nakonec bude rozhodovat střetnutí mezi Liverpoolem a Aston Villou. Jako náhrada byl vybrán Steve Bennett.

Hráč, kterého se vyplatí sledovat: Florent Malouda – do Chelsea přišel za 13,5 milionů liber a společně s Drogbou by měl vytvořit smrtící ofenzivní duo. Jsou sehraní z předchozích působišť a od Francouze můžeme čekat nadějné útoky do soupeřovy obrany a nebezpečné zakončení, tak jako předvedl proti Manchesteru United.

Vzájemná bilance na Stamford Bridge:
Premier League: Chelsea 2, Birmingham 0, Remízy 2

Tip redaktora na konečný výsledek: 2:0 – Chelsea se podaří vstřelit rychlou branku a utkání bude kontrolovat. Z několika dalších příležitostí si vítězství pojistí.

Komentáře

reklama
K tomuto článku není možné vkládat komentáře.