Preview: Sheffield United vs. Chelsea

Chelsea, která se momentálně díky čtvrtečnímu neuvěřitelnému triumfu „vznáší v oblacích“, se v neděli utká na Bramall Lane s Sheffieldem United, který je v Premier League na posledním místě a boj o záchranu již pomalu vypadá beznadějně.
Zatímco Blues v polovině týdne za pozoruhodných okolností dokázali porazit Manchester United 4:3, odvážná snaha Blades proti Liverpoolu byla marná a prohráli 3:1.

Někteří fanoušci na tribuně Kop si teprve sedali na svá místa, když fotbalista Sheffieldu James McAtee málem připravil první gól zápasu, Caoimhin Kelleher tak zachraňoval hned v úvodu. Navzdory všem předpokladům nehrál Sheffield vůbec špatně.
První gól tak vstřelil Liverpool až po obrovské chybě a taky smůle Grbiče, který svůj odkop nasměroval přesně do presujícího Darwina a od něj se míč odrazil přesně do sítě. O vedení přišel Liverpool na začátku druhého poločasu po nešťastném odrazu Conora Bradleyho. Liverpool se nemohl dostat pořádně do tempa. Avšak Mac Allisterova bomba zpoza 16ka zamířila přímo k tyči a bezmocný Grbič byl bez šance. 2:1. Cody Gakpo pak pozdní hlavičkou napsal tečku za tímto zápasem.

Wilder by si tak z tohoto zápasu určitě mohl odnést několik světlých poznatků, nicméně čtvrteční porážka na Anfieldu znamená jen další neúspěch v zisku bodů a urychluje zdánlivě nezadržitelný pád Sheffieldu United do Championship, protože zůstává na posledním místě tabulky s pouhými osmi zápasy do konce sezóny.

Desetibodový odstup od sedmnáctého Nottinghamu Forest není matematicky nepřekonatelný, ale opakující se nedůslednost Sheffieldu United v obraně nadále škodí jejich snaze o zázračný únik. 80 inkasovaných branek po 30 zápasech v nejvyšší soutěži je nejvíce v éře Premier League.
Jen dva body získali Sheffield United z posledních šesti soubojů v nejvyšší soutěži, přičemž v jednom z nich Wilderovi svěřenci agonicky zahodili další dva při domácí remíze 3:3 s Fulhamem, kdy na Bramall Lane inkasovali více gólů již v šestém zápase Premier League v řadě.

Soupeři ze západního Londýna Chelsea není cizí, že jejich zadní linie dostává gól za gólem, to mají se svým nedělním soupeřem rozhodně společné. Jinak tomu nebylo ve čtvrtek, když obrana Blues inkasoval hned 3× a přišla tak o vedení 2:0. Zbytečná chyba Caiceda, laxní bránění, žádný systém, Petrovičův iracionální výběh… Góly United byly prakticky dárky Chelsea, tak jako v jiných zápasech. A dlouho to vypadlo, že United prodlouží své neprohry na SB, kdy v Londýně od roku 2017 neprohrál.

Jenže pak přišlo prodloužení a začaly se dít věci – zhruba v 96. minutě jemným kontaktem poslal Dalot k zemi v pokutovém území Maduekeho a jak již bývá zvykem – balón si vzal „Cold“ Palmer – 100. minuta 3:3. Hned po rozehrávce se snažil Dalot napravit chybu okamžitým vyvezením míče, ztráta znamenala však nadějný brejk pro Chelsea, který skončil rohovým kopem. A po něm už Blues dokonaly neuvěřitelný obrat, když Palmer svou střelu otřel o Mactominaye a Maurico Pochettino a spol. vybuchli nespoutanými emocemi. 111. minuta 4:3. Bonusem pak je Enzův slovní atak na Mounta."Tohle je Chelsea, p..o (poplácává znak)! Zbabělče, zbabělče, zbabělče..

Desátí hosté, kteří se stále snaží hrát o Evropu, mají dva zápasy k dobru a na Bramall Lane jedou s pouhými dvěma body ztrácejícími na West Hamem United, přičemž v každém z posledních šesti zápasů vstřelili i inkasovali několik gólů, ačkoli se pokaždé vyhnuli prohře.
Neutrální fanoušci proto mohou očekávat další napínavou a góly nabitou záležitost – zejména vzhledem k tomu, že Chelsea v posledních 11 venkovních zápasech Premier League nezaznamenala ani jedno čisté konto. Blues v prosinci porazili Sheffield United 2:0 a počtvrté za sebou zvítězili ve vzájemném zápase.

Týmové novinky:
Z devíti zraněných hráčů Sheffieldu United by měl být pouze jeden zpět k dispozici, protože Cameron Archer je na pokraji zotavení z problému s lýtkem a očekává se, že bude do zápasu zapojen.
Gustavo Hamer by se měl také zbavit zranění z poloviny týdne, ale Daniel Jebbison (nemoc), Chris Basham (kotník), Rhian Brewster (stehno), Tom Davies (nespecifikováno), George Baldock (lýtko), John Egan (kotník), Rhys Norrington-Davies (stehno) a Max Lowe (kotník) jsou stále v péči lékařského týmu a ještě nějakou dobu budou.

Zatímco Man United krom ztráty 3. bodů přišel taky o tři hráče, Chelsea vyšla bez úhony.
Pochettino se na cestu do Sheffieldu určitě bude muset obejít bez Lesleyho Ugochukwu (hamstring), Leviho Colwilla (palec na noze), Christophera Nkunku (stehno), Reece Jamese (stehno), Romea Lavii (stehno) a Wesleyho Fofany (koleno).
Chilwell stále netrénoval (pátek) a jeho nasazení zůstává otázkou. Sanchez pravděpodobně nebude připraven taktéž.
Caiceda pak dělí od absence dvou zápasů jedna žlutá karta.

Premier League
32. kolo PL
7.4.2024
18:30 Bramall Lane

Posledních 5 zápasů ve všech soutěžích:

Chelsea: VRVVR

Sheffield United: PRRPP

Potencionální sestavy:

Chelsea:
Petrovič; Gusto, Disasi, Badiashile, Cucurella; Caicedo, Fernandez; Palmer, Gallagher, Sterling; Jackson.

Sheffield United:
Grbic; Holgate, Robinson, Ahmedhodzic; Bogle, Arblaster, Hamer, Souza, Trusty; McBurnie, Brereton Diaz

Rozhodčí:
Robert Jones. Asistenti: Ian Hussin, Wade Smith. Čtvrtý rozhodčí: Darren England.
VAR: Paul Tierney. Asistent VAR : Neil Davies.

Kurzy (Tipsport)
Remíza: 6,80
Sheffield: 5,29
Chelsea: 1,41

Predikce:
Vajbi: 3:2
Elprezidente:1:3

Tipovačka: www.Dinho.eu

864 komentářů

Zapojit se do diskuze

Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat nové komentáře.

Přihlašte se, anebo využijte jednu z nabízených metod pro založení uživatelského účtu.

Po kliknutí vám bude načtena neinteraktivní verze komentářů

V této verzi nedochází k automatickému zobrazování nových komentářů či informací o hodnocení ostatních uživatelů.

Doporučujeme povolit Javascript a používat interaktivní výpis.

Pokud se načtení nezdaří, tak stránku obnovte nebo pokračujte na neinteraktivní verzi.

Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat nové komentáře.

Přihlašte se, anebo využijte jednu z nabízených metod pro založení uživatelského účtu.

Celkem 864 komentářů