Odhaleno: Vize Chelsea na nový Stamford Bridge pro 60 tisíc diváků

Majitel Chelsea Roman Abramovich v úterý představil pozoruhodnou vizi pro budoucnost šampionů Premier League. Ukázka pro lokální rezidence je prvním krokem realizování Abramovichova plánu na výstavbu 60 tisícového stadionu, z něhož chce udělat katedrálu fotbalu.

Existují obrázky, které odkrývají vizi majitele Chelsea Romana Abramoviche na nový Stamford Bridge.

Šampioni Premier League pořádají třídenní veřejnou konzultaci, na které dávají lokálním rezidencím a majitelům přilehlých pozemků šanci nahlédnout a vyjádřit své názory k uvedeným plánům.

Design čtyřech nových tribun bude inspirován nikoli jednotvárným stylem nedávno postavených stadionů, ale pilíři, sloupy a gotickou architekturou Westminster Abbey, pod jehož jurisdikci Stamford Bridge jednou patřilo.

Abramovich poznamenal, že historie klubu je základnou nových návrhů a dokonce se promítne do nové verze samotného Stamford Bridge.

Smysl pro detail se projevil dokonce i v pátrání po přesném odstínu originální modré barvy Chelsea.

Stavební plán – jehož realizace ze začátku nebude stát tolik, ale nakonec pravděpodobně přesáhne částku 500 milionů liber – je financován Abramovichem, který konstruuje celý ambiciózní projekt jako samostatný proud vedený jeho lidmi mimo Chelsea Football Club.

Pověřil profesionální tým, sestavený z vrchního architekta (Lifschutz Davidson Sandilands), stadionových architektů (Herzog & De Meuron), strategických projektantů (Aecom), železnice a dopravy (WSP) a strukturálních inženýrů (Schlaich Bergermann & Partner), aby na plánu pracoval.

Přestavba Stamford Bridge by pravděpodobně znamenala, že by Chelsea musela strávit tři sezony v přechodném domově. Potenciálními možnostmi jsou Wembley a Twickenham.

296 komentářů

Zapojit se do diskuze

Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat nové komentáře.

Přihlašte se, anebo využijte jednu z nabízených metod pro založení uživatelského účtu.

Po kliknutí vám bude načtena neinteraktivní verze komentářů

V této verzi nedochází k automatickému zobrazování nových komentářů či informací o hodnocení ostatních uživatelů.

Doporučujeme povolit Javascript a používat interaktivní výpis.

Pokud se načtení nezdaří, tak stránku obnovte nebo pokračujte na neinteraktivní verzi.

Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat nové komentáře.

Přihlašte se, anebo využijte jednu z nabízených metod pro založení uživatelského účtu.

Celkem 296 komentářů