Willian: Cílem je vyhrát Quadruple

© chelseafc.com

Po loňské sezoně bez trofeje stanovil Willian pro sebe a své spoluhráče nemalé cíle do nového ročníku. Brazilec se podílel na skvostném startu do sezony, ve které se aktuálně držíme na čele Premier League a daří se nám i v Champions League a Capital One Cupu, ve kterém jsme se v úterý probojovali do čtvrtfinále po výhře nad Shrewsbury Town. O postupu rozhodl Willian svým stříleným centrem do vápna, jež si domácí srazili do vlastní sítě.

Když jsme si tento týden sedli s modrým číslem 22 v našem tréninkovém centru v Cobhamu, dal Brazilec jasně najevo, čeho by chtěl v této sezoně dosáhnout – a jeho slova jsou příjemnou muzikou pro uši fanoušků Chelsea.

„Cílem je dojít do léta a být schopni oslavit Quadruple: Premier League, Champions League, FA Cup a Capital One Cup,“ řekl Willian. „Proč bychom měli mít menší cíle? Je to sen a všichni víme, že to nebude jednoduché. Je nám jasné, že ve skutečnosti nás čeká spousta tvrdé dřiny, ale to je to, kvůli čemu tu jsme.“

Tento týden jsme porazili Shrewsbury Town a postoupili tak do čtvrtfinále Capital One Cupu, kde naším dalším soupeřem bude vedoucí celek Championship Derby County na svém stánku iPro stadium, což znamená, že jsme pouhé tři kroky od finálové cesty do Wembley. Tato představa vzbudila u některých hráčů kádru pocit vzrušení.

„Nikdy jsem neměl tu čest si tam zahrát,“ vysvětluje Willian. „Byl jsem tam sledovat zápas Brazílie proti Anglii a bylo to fantastické. Tím jsem ještě více odhodlaný si tam zahrát a doufám, že to bude s Chelsea.“

Po zápase proti Shrewsbury poděkoval tamní klub 26letému záložníkovi prostřednictvím svého twitterového účtu za jeho čas strávený podepisováním autogramů a pózováním na fotografiích s jejich fanoušky. Krásné to gesto od našeho skromného hrdiny.

I přes svou přátelskou povahu je na Willianovi jasně vidět jeho hlad po úspěchu, který charakterizuje všechny vrcholové sportovce.

Nedávno mluvil o své potřebě „zabít lva“ pokaždé, když si na sebe oblékne dres Chelsea, a ačkoli je o místa v sestavě velká konkurence, Willian je odhodlaný vybojovat si svou pozici v základní sestavě i pro sobotní zápas s Queens Park Rangers.

Je to zápas, ve kterém se bude očekávat naše vítězství, hráči však vědí jedno – že to nebude jednoduché.

„Každý zápas je hodně, hodně těžký a i když hrajete proti týmu, který je blízko spodku tabulky, tak víte, že musíte očekávat těžký zápas. Mentalita ale musí být pořád stejná – musíme vyhrát.“

38 komentářů

Zapojit se do diskuze

Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat nové komentáře.

Přihlašte se, anebo využijte jednu z nabízených metod pro založení uživatelského účtu.

Po kliknutí vám bude načtena neinteraktivní verze komentářů

V této verzi nedochází k automatickému zobrazování nových komentářů či informací o hodnocení ostatních uživatelů.

Doporučujeme povolit Javascript a používat interaktivní výpis.

Pokud se načtení nezdaří, tak stránku obnovte nebo pokračujte na neinteraktivní verzi.

Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat nové komentáře.

Přihlašte se, anebo využijte jednu z nabízených metod pro založení uživatelského účtu.

Celkem 38 komentářů