Tváří v tvář rivalovi: předzápasový rozhovor s fanouškem Arsenalu

Za pár hodin vypukne londýnské derby a souboj dvou rivalů. Zde máte šanci přečíst si rozhovor s jedním z redaktorů gunners.cz. Na mé otázky odpovídal ArmeD96. Druhou část rozhovoru najdete na stránkách našeho rivala.

Máte za sebou velké derby, které vám asi moc radosti nepřineslo. V zápase jste byli lepším týmem, přesto máte pouze bod. Jaká je současná pohoda v týmu? Naopak vítězství v Lize Mistrů bylo pořádně hladké.

NLD je pro nás fanoušky vždycky velká událost s velkým očekáváním. Kdo zápas viděl, jistě ví, že jsme byli ve všem lepší a tak je remíza, obzvlášť doma, zklamání. V lize mistrů nás potěšil Boss sestavou a zápas podle toho i vypadal. Hodně ofenzivně a kvalitně, hlavně se konečně pořádně ukázal Danny, za což jsou určitě všichni rádi. Až do vyloučení Szczesnyho jsme Galatasaray vpodstatě k ničemu nepustili, ale i potom jsme byli schopní zápas dovést do zdárného konce, takže nálada je určitě dobrá a doufám, že si to odneseme i do dnešního zápasu.

Jako již tradičně vás trápí velká marodka. Do utkání nezasáhne Aaron Ramsey, který byl v loňské sezóně úžasný, ale letos se zatím hledá. Kdo je nyní největší hvězdou vašeho týmu a kdo by měl tým táhnout?

Naše marodka je už tradičně velký problém, v čem ten problém je, můžeme my jen hádat, od toho jsou tam povolanější a oni asi nemají úplně jasno. Letošní forma Aarona byla určitě zklamáním a zastínil ho Jack Wilshere, který naopak vypadá, že se dostává do formy a konečně znovu rozvine svůj potenciál. Největší hvězdou, tam je to těžké, Jack hraje dobře, Mesut Özil, nebo nové posily Sánchéz, který se mi líbí, protože v každém zápase neskutečně maká, a nebo Chambers, který na svůj věk ukazuje stabilně výborné výkony. Těžko vybírat, ale za mě asi Alexis Sánchéz.

Arsenal se již nebojí utrácet, což dokazují nákupy jako je Sanchez či Özil. Jak jste spokojeni s novou politikou klubu? Přeci jen vstupenky na Arsenal jsou dlouhodobě nejdražší v celé Anglii.

Klub konečně prochází přerodem, kdy jsme se dostali z těžké finanční situace spojené s výstavbou a splácením nového stadionu. Loni jsme také podepsali nové a výhodnější sponzorské smlouvy, které nám pomáhají být konkurenceschop­nější na trhu. Nové posily tohoto formátu vždy potěší a myslím, že každý fanoušek je za ně rád. Se vstupenkami je to těžké, jsou nejdražší, ale většina zápasů je vpodstatě vyrovnaná a tak je z hlediska trhu cena asi nastavená správně.

Vyhnout se nemůžu také otázce na Cesca Fabregase. Váš bývalý kapitán teď obléká dres Blues a úvod sezóny má vynikající. Co tomuhle příběhu říkáte?

Cesc to je zvláštní příběh. Myslím, že mu všichni jeho návrat do Barcelony přáli, ikdyž vpodstatě utekl, ale po všech jeho prohlášeních, že v Anglii by za nikoho jiného nehrál, většina fanoušků mu teď nemůže přijít na jméno a to se nikdo nemůže divit. Není to sice už ten náš Fabregas, protože už v Barceloně to byl někdo jiný, každopádně vidět ho v modrým dresu je hodně divná a bolestivá věc.

V loňské sezóně jste dostali na Stamford Bridge pořádný příděl, co očekáváte od dnešního (záleží, kdy to budeme vydávat) utkání? Arsene Wenger nepůsobí jako manažer, který by zvládal velká utkání.

Velké zápasy nám obzvlášť loni dělali velký problém. Já osobně problém vidím, ve vpodstatě pořád stejné taktice a rozestavení, na které se kvalitnější týmy už dokážou připravit a zahrát na nás to co na nás platí. Problém je, že trenér na tohle nereaguje a pořád věří své taktice. Nezbývá než doufat a věřit, že to dneska bude jinak a třeba se dočkáme vítězství jako v roce 2011 (3:5), kterého jsem měl štěstí se osobně účastnit.

Po letech vás již nebude dráždit Ashley Cole a hlavně kanonýr Drogba, který je zraněný. Přesto, na koho si budete chtít dát největší pozor a který hráč by se vám líbil jako případná posila?

Tak myslím, že letos o tom kdo nás bude dráždit není pochyb. Myslím že Cesc si dnes moc přízně Away fans neužije. S hráči, kteří by se nám hodili jako posily je těžko vybírat, Hazard je skvělý fotbalista, ale myslím, že by se nám povahově nehodil do kabiny. Já bych vybral asi dva hráče Schürrle, kterého mám rád a už delší dobu se mi líbí, nebo Matic u kterého jsem se smál (a pořád směju) jeho druhému nákupu, kdy jste za něj dali, podle mě moc, ale je to solidní DM které nám už několik let tolik chybí.

Na které derby nejraději vzpomínáš a které by jsi nejraději vymazal?

Tak nejraději vzpomínám asi na ten zápas z roku 2011, kdy jsem měl možnost být přímo na Stamford Bridge a vidět kluky jak vyhráli. Van Persieho hattrick a goly Walcotta a Santose si budu pamatovat do konce života. Které bych vymazal, těžko říct, já myslím že je každý zápas důležitý a člověk se aspoň poučí ze svých chyb, ale ten zápas loni by se klidně stát nemusel.

Tip na průběh zápasu a základní sestavu?

Sestavu si těžko troufnout tipnout, u Arsena Wengera člověk nikdy neví. Bude hrát Özil na křídle, nebo na svým místě ve středu, bude hrát Cazorla na křídle, nebo tam dá Sánchéze s Oxem. Těžko říct já můžu říct jen sestavu jaká by se líbila mě a to je Szczesny – Chambers, Mertesacker, Koscielny, Gibbs – Flamini, Wilshere – Ox, Özil, Sánchez – Welbeck což je podle mě to nejlepší co momentálně můžeme postavit. A průběh zápasu, doufám, že se vyvarujeme brzkého golu v naší síti, aby hráči začli hrát v klidu a můžeme doufat v dobrý výsledek. Před zápasem vypadá i bod jako dobrý výsledek, ale já budu optimista a řeknu, že vyhrajeme 0:2, goly Sánchez a Welbeck.

Vzkaz fanouškům soupeře?
Tak chtěl bych jim popřát ať si zápas užijou, ale stejně doufám, že po zápase budeme šťastnější my :)

41 komentářů

Zapojit se do diskuze

Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat nové komentáře.

Přihlašte se, anebo využijte jednu z nabízených metod pro založení uživatelského účtu.

Po kliknutí vám bude načtena neinteraktivní verze komentářů

V této verzi nedochází k automatickému zobrazování nových komentářů či informací o hodnocení ostatních uživatelů.

Doporučujeme povolit Javascript a používat interaktivní výpis.

Pokud se načtení nezdaří, tak stránku obnovte nebo pokračujte na neinteraktivní verzi.

Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat nové komentáře.

Přihlašte se, anebo využijte jednu z nabízených metod pro založení uživatelského účtu.

Celkem 41 komentářů