Diego Costa získal cenu Hráč měsíce Premier League

Úspěšné úvodní týdny Diega Costy v anglickém fotbale znamenaly, že si náš útočník vysloužil cenu pro hráče měsíce srpna a dnes převzal ocenění s názvem Barclays Player of the Month.

Španělský reprezentant se střelecky prosadil hned čtyřikrát v třech utkáních, které v srpnu odehrál. Ve všech těchto zápasech navíc vždy vstřelil úvodní branku Chelsea.

Při převzetí trofeje Diego Costa řekl: „Jsem moc šťastný, že jsem získal tuto cenu. Je důležité začít dobře v novém klubu a já jsem spokojený jak se svým startem, tak se startem celého týmu, což je to nejdůležitější.“

„Doufám, že budu nadále střílet góly, abych pomohl týmu a udržel naše fantastické fanoušky šťastnými. Děkuju svým spoluhráčům, že mi pomohli vyhrát tuto cenu.“

Dalšími nominovanými hráči na cenu pro hráče Premier League za měsíc srpen byli jeho spoluhráč z Chelsea Cesc Fabregas, dále dvojice z týmu našeho zítřejšího soupeře Swansea City Nathan Dyer a Gylfi Sigurdsson, a Andreas Weimann z Aston Villy.

Rovněž Petr Cech získal tento týden své ocenění Premier League Golden Glove za nejvíce vychytaných čistých kont, které vyhrál na konci minulé sezony.

Cech své vyznamenání sdílí s brankářem Arsenalu Wojciechem Szczesnym, jelikož oba gólmani nasbírali v sezoně 2013/14 shodně 16 čistých kont.

„Jsem moc šťastný, že jsem získal svou třetí Zlatou rukavici,“ řekl Cech.

„Vždy je potěšením získat individuální ocenění, ale vím, že by to nebylo možné bez mých spoluhráčů, kteří pracují velmi tvrdě, aby zajistili, že tým udrží čisté konto.“

Cech vyhrál tuto cenu již v sezonách 2004/05 a 2009/10.

103 komentářů

Zapojit se do diskuze

Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat nové komentáře.

Přihlašte se, anebo využijte jednu z nabízených metod pro založení uživatelského účtu.

Po kliknutí vám bude načtena neinteraktivní verze komentářů

V této verzi nedochází k automatickému zobrazování nových komentářů či informací o hodnocení ostatních uživatelů.

Doporučujeme povolit Javascript a používat interaktivní výpis.

Pokud se načtení nezdaří, tak stránku obnovte nebo pokračujte na neinteraktivní verzi.

Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat nové komentáře.

Přihlašte se, anebo využijte jednu z nabízených metod pro založení uživatelského účtu.

Celkem 103 komentářů