Aránguize mám na seznamu, prozradil Abramovichův osobní poradce de Visser

Proslulý fotbalový skaut Chelsea Piet de Visser v rozhovoru pro rádio Cooperativa prozradil, že na jeho seznamu hráčů figuruje Charles Aránguiz z Chile, kterého nazval „novou bombou“ na fotbalové scéně. De Visser už přivedl do Evropy hvězdy typu Romaria či Ronalda a od roku 2005 je osobním poradcem bosse londýnského klubu Romana Abramoviche.

Skaut Chelsea Piet de Visser je od roku 2005 osobním poradcem Romana Abramoviche. Velkou měrou se podílel na příchodech Arjena Robbena, Guuse Hiddinka či Salomona Kaloua na Stamford Bridge a také byl prvním, kdo se vydal sledovat tehdejšího nadějného talenta Johna Obiho Mikela. Holanďan byl rovněž důležitým článkem při budování stávající akademie Chelsea.

I přes svůj věk (79 let) je stále součástí holandského národního týmu a právě v průběhu tréninku v Brazílii prozradil, kdo je jeho „novou bombou“ a tedy potenciální posilou týmu Josého Mourinha.

„Tou novou bombou je Aránguiz z Chile. Je na mém seznamu, ale nemůžu o tom více mluvit, protože je to tajný seznam,“ řekl pro čilské rádio Cooperativa.

25letý záložník Aránguiz, který hraje v současné době v brazilské lize za tamější Internacional, byl až do vyřazení od domácí Brazílie jednou z hlavních postav Chile na letošním světovém šampionátu. Vstřelený gól a asistence v zápase se Španělskem (2:0) byl jeho nejzářivější moment na turnaji. V penaltovém rozstřelu proti Brazilcům byla zase jeho „desítka“ zvolena jednou z nejlepší penalt v historii.

Aránguiz je schopen hrát na defenzivních i ofenzivních postech záložní řady, a tak by přesně pasoval do systému Chelsea – konkrétně do dvojice na pivotu v rozestavení 4–2–3–1. Nastupovat by mohl jako tvořivý záložník vedle Nemanji Matiče, či jako výtečný „zloděj balonů“ vedle kreativnějšího Cesca Fabregase.

Vzhledem k minulým úspěchům de Vissera, mezi které patři i přesuny Davida Luize a Ramirese na Stamford Bridge, je pravděpodobné, že si Mourinho opět vyslechne Holanďanovy cenné rady.

Měla by Chelsea podepsat Charlese Aránguize?

Pro možnost hlasovat musíte být přihlášen.
Váš hlas byl úspěšně přijat, děkujeme.
Hlasování bylo ukončeno.

Ano / 90 hlasů

52%

Ne / 84 hlasů

48%
Hlasovalo 174 uživatelů

Komentáře

reklama
K tomuto článku není možné vkládat komentáře.