Blackburn 0:2 Chelsea

Podruhé v sezoně v Ewood Parku, podruhé v sezoně dvoubranková výhra. O góly se tentokrát postarali Joe Cole a Salomon Kalou a Chelsea tak může směle kráčet do čtvrtého kola Ligového poháru…

Oslava stého zápasu na lavičce Rovers nedopadla pro Marka Hughese vůbec dobře. Proti jeho týmu, ve kterém pro zranění chyběli Andre Ooijer a Robbie Savage, nasadil José Mourinho až překvapivě silnou sestavu – z obvyklého složení základní jedenáctky chyběli jen Lampard, Drogba, Shevchenko a Carvalho. Proč si nemohli od začátku zahrát třeba Wayne Bridge nebo SWP zůstává záhadou.

Ve slušné a vyrovnané první půli měli první šanci domácí, Shabani Nonda ale zblízka míč poslal mimo. Pak se taktovky na chvíli ujali hráči v černém. Nejprve se po Geremiho průniku neprosadil Kalou a dvakrát se mohl trefit i nejlepší hráč Blues v prvním poločase, Arjen Robben. Hrálo se opravdu nahoru dolů a normu minimálně jednoho skvělého zákroku na zápas si splnil i Hilario, který chvíli před pauzou vychytal přímý kop Pedersena. V poločase se tedy oba týmy rozešli smírně a José Mourinho měl co vymýšlet…

To Rovers ještě netušili, jakým způsobem se od nich štěstěna odvrátí. Nejdříve se v 48. minutě zranil Morten Gamst Pedersen, aby o pět minut minut později mohl po průniku Kaloua zakončit navrátilec Joe Cole – 1:0! Málo platné jsou domácím protesty, že anglický záložník zahrál rukou , gól platí a Chelsea se ujímá vedení. A aby toho nebylo málo, po dalších třech minutách musel být na nosítkách odnesen Nonda, který se srazil s Terrym a z toho nemůže nikdy vzejít nic dobrého.

Mohlo by se zdát, že odtud se píše začátek konce Blackburnských nadějí na postup. Chyba. Naneštěstí pro domácí ale ani Brett Emerton, ani dvakrát Benni McCarthy nepřekonali Hilaria a jak to tak ve fotbale bývá, byli za to potrestáni. Po dvou minutách pobytu na hřišti převzal Shaun Wright-Phillips přihrávku od Essiena a jeho střelu vyrazil Friedel pouze k volnému Kalouovi, který už měl před prázdnou branku lehkou úlohu. 2:0 a v Londýně se může začít slavit postup.

Po výhře v Ewood Parku nás ve čtvrtém kole čeká další repete ligového souboje – na Stamford Bridge přijede Aston Villa, která letos zatím jako jediná neodjížděla ze stánku The Blues bez bodu…

Blackburn 0:2 Chelsea
Stadion: Ewood Park (14,732 diváků)
Branky: 53. Joe Cole, 81. Kalou
Žluté karty: Bentley, Peter – J, Cole, Boulahrouz

Blackburn (4–4–2): Friedel; Neill ©, Henchoz, Kizanishvili, McEveley; Emerton, Bentley, Mokoena, Pedersen (Peter 48); Nonda (Roberts 56), McCarthy (Jeffers 85).

Chelsea (4–3–3): Hilário; Gérémi, Boulahrouz, Terry ©, A Cole; Essien, Makelele, Ballack (Lampard 60); J Cole (Wright-Phillips 78), Kalou, Robben (Drogba 82).

Komentáře

reklama
K tomuto článku není možné vkládat komentáře.