Preview: Chelsea vs. Manchester United

Návrat Josého Mourinha na Stamford Bridge je sám o sobě obrovská věc. Úplně poprvé tu však nastoupí jako soupeř, což tuto událost ještě umocňuje. Někdejší miláček ochozů, který ze stadionu Chelsea svého času udělal nepřekonatelnou pevnost, se nyní pokusí brány této arény zbořit. Dočkáme se na Super Sunday šlágru hodného puncu obou velkoklubů?

Z hlediska atraktivity klání jsou obavy rozhodně na místě. José Mourinho byl už při druhé štaci v Chelsea proslulý svou oblibou a schopností na hřišti silného soupeře „zavřít krám“ a udělat z ostře sledovaného zápasu bezgólovou nudu. Jen málokdy se mu pak tato taktika vymstila – snad i proto si ji přenesl i do Manchesteru United.

Před týdnem tak dokonale utlumil ofenzivně hýřící Liverpool a odvezl si z Anfield Road kýženou remízu 0:0. Jeden z největších duelů celé Premier League tak drtivou většinu diváků unudil k smrti, ale účel zkrátka světí prostředky. A něco podobného se dá očekávat i v neděli, kdy Rudí ďáblové přijedou na půdu dalšího kvalitního protivníka.

Tím Chelsea po přechodu na systém 3–4–3 rozhodně je. Conteho oblíbené rozestavení se třemi obránci zatím Blues náramně sedí a po výhře v Hullu si vyšlápli i na Leicester. Šampiona suverénním výkonem porazili 3:0 a vrátili se do těsné blízkosti čela tabulky. Výbornou formu potvrdil Diego Costa, jenž v obou utkáních skóroval a se sedmi góly je aktuálně nejlepším kanonýrem Premier League.

Hlavně na jeho bedrech bude ležet ofenziva Blues, která bude mít proti Mourinhovým United nesmírně těžkou práci. Mírným favoritem však Londýňané určitě jsou, vždyť Red Devils neporazili Chelsea už deset soutěžních zápasů. Na Stamford Bridge pak Manchester vyhrál od roku 2002 jednou jedinkrát!

Chelsea může z kapitánského můstku konečně dirigovat John Terry, který se vrátil po vleklém zranění kotníku. Už minulý duel ale celý strávil na lavičce a dá se očekávat, že fungující obrana Blues zůstane ještě jednou nezměněna. I proto, že Branislav Ivanović s Kurtem Zoumou stále zcela nevyléčili své svalové potíže. Dalším absentérem je Cesc Fábregas.

V záložní řadě má Conte vůbec problémy, protože vedle španělského špílmachra se pravděpodobně na hřišti neobjeví ani brazilské duo Willian – Oscar. Přestože už jsou v Londýně a trénovali s týmem, jejich psychický stav po ztrátě v rodině nebude nejlepší a italský trenér jim sám nabídl volno. Otazník pak visí i nad Johnem Obi Mikelem.

José Mourinho takové trable nemá a i vzhledem k tomu, jak protočil sestavu při čtvrtečním zápase s Fenerbahce, se dá čekat totožná jedenáctka jako proti Liverpoolu. Tedy bez Maty a s Fellainim coby druhým pivotem k Herrerovi. Drobné trable měl Chris Smalling, ale i on by měl být připraven. Otazník tak visí snad jen nad pozicí levého křídla, kde dříve pravidelně hrával Jesse Lingard, ale pro takticky svázanější duely využívá Special One rád Ashleyho Younga – ostatně jako proti Liverpoolu.

Zápasové menu
Premier League, 9. kolo
23. říjen, 17:00 SELČ
Chelsea FC vs. Manchester United FC
Stamford Bridge, Londýn
TV: Digi Sport 1

Předpokládané sestavy

Chelsea: Courtois – Azpilicueta, Luiz, Cahill – Moses, Kanté, Matić, Alonso – Pedro, Diego Costa, Hazard

Manchester United: De Gea – Valencia, Bailly, Smalling, Blind – Fellaini, Herrera – Rashford, Pogba, Young – Ibrahimović

Tip redaktora: 0:0

101 komentářů

Zapojit se do diskuze

Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat nové komentáře.

Přihlašte se, anebo využijte jednu z nabízených metod pro založení uživatelského účtu.

Po kliknutí vám bude načtena neinteraktivní verze komentářů

V této verzi nedochází k automatickému zobrazování nových komentářů či informací o hodnocení ostatních uživatelů.

Doporučujeme povolit Javascript a používat interaktivní výpis.

Pokud se načtení nezdaří, tak stránku obnovte nebo pokračujte na neinteraktivní verzi.

Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat nové komentáře.

Přihlašte se, anebo využijte jednu z nabízených metod pro založení uživatelského účtu.

Celkem 101 komentářů