Chelsea 1:3 Liverpool

Byl tohle poslední zápas Josého Mourinha na lavičce Chelsea? Londýnský celek prohrál už šestý zápas v probíhající sezóně, tentokrát doma nestačil na Liverpool v poměru 1:3. O góly se postarali Ramires, dvakrát Coutinho a jednou střídající Benteke. Jürgen Klopp tak po vítězství v ligovém poháru konečně zvítězil v lize a Liverpool pod jeho vedením poskočil na sedmé místo.

Chelsea na Liverpool od první minuty vlétla, až překvapivě aktivní hra jí v první desetiminutovce přinesla dvě gólové šance. A hned ta první skončila vedoucím gólem v síti Simona Mignoleta. Výbornou práci Costy využil Azpilicueta, který přes hlavu Lallany dostal míč do vápna a tam jej přesnou a tvrdou hlavičkou dostal do sítě Ramires. Lepší start si trápící se obhájce nemohl přát.

Krátce nato měl po centru Williana a hlavičce Terryho další velkou šanci Mikel, ale na balón ve skvělé pozici těsně nedosáhl. To ale bylo od Chelsea vše. Naprosto vše. Od té doby domácí vlastně čekali před vlastní šestnáctkou a čekali, s čím Liverpool přijde. Na Reds už byl znatelný Kloppův rukopis – hosté presovali fotbalisty Chelsea už na jejich polovině a ti se s tím nebyli schopni vypořádat.

V patnácté minutě po sérii napadání poprvé vystřelil Clyne, ale branku minul. Begoviće prověřil až Adam Lallana, jenž se o střelu na branku pokusil dvakrát v krátkém časovém úseku. Bosenskému brankáři však velké problémy nenadělal. Liverpool měl v prvním poločase míč na kopačkách dvě třetiny času, byl aktivnější a zasloužil si vyrovnání.

Chelsea si o něj pasivním přístupem koledovala a příhodně přišlo v nastaveném čase. Ve třetí minutě po základní hrací době se osudu utkání chopil Brazilec Coutinho, který před vápnem Londýňanů vykoupal Ramirese a levačkou vypálil přesně k tyči. V tu chvíli byla domácím pětice hráčů za balónem docela k ničemu.

Zápas vůbec nevyšel loňskému nejlepšímu hráči Premier League Edenu Hazardovi, který se s herní krizí potýká od prvního kola. Na hřišti nevydržel ani hodinu hry a nahradil ho devatenáctiletý mladík Kenedy, jenž se ihned po příchodu pozitivně projevil. Na levé straně se dostal přes Clyna a pokusil se i o střelu – zamířil však těsně vedle.

Hra se s jeho příchodem zlepšila na obou stranách, hrálo se nahoru-dolů a na fotbal se konečně dalo dívat. Korunu tomu mohl nasadit Oscar, který na půlící čáře skvěle obral Lucase, aby pak z nějakých 45 metrů zkusil přehodit Mignoleta parádním lobem. Belgický gólman však jeho drzý pokus na poslední chvíli vypíchl na roh.

A zrovna ve chvíli, kdy Chelsea působila sebevědomě, dostala klíčový direkt. Opět u toho byl Philippe Coutinho, který tentokrát na hranici vápna ošálil oba stopery a nakonec ještě přes břicho Johna Terryho propálil míč až za Begovićova záda. Blues měli stále ještě poměrně hodně času, ale defenziva Liverpoolu působila neprostupně.

Deset minut nato nicméně definitivně rozhodl Christian Benteke, který rovněž využil nedostatečného důrazu stoperské dvojice a prosadil se pro změnu ranou mezi nohama Garyho Cahilla. Pak už se vlastně jen čekalo na závěrečný hvizd, po němž si José Mourinho potřásl rukou s Jürgenem Kloppem a zmizel do tunelu v útrobách Stamford Bridge. Naposled?

Chelsea 1:3 Liverpool
Góly:
4. Ramires – 45+3. a 74. Coutinho, 83. Benteke
ŽK: 24. Coutinho, 58. Lucas, 65. Can – 66. Mikel

Sestavy

Chelsea: Begovic; Zouma, Cahill, Terry ©, Azpilicueta (76. Falcao) – Ramires, Mikel (70. Fábregas) – Willian, Hazard (59. Kenedy), Oscar – Diego Costa

Liverpool: Mingolet – Clyne, Škrtel, Sakho, Moreno – Lucas, Can, Milner (64. Benteke) – Lallana (90+1. Lovren), Coutinho – Firmino (76. Ibe)

895 komentářů

Zapojit se do diskuze

Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat nové komentáře.

Přihlašte se, anebo využijte jednu z nabízených metod pro založení uživatelského účtu.

Po kliknutí vám bude načtena neinteraktivní verze komentářů

V této verzi nedochází k automatickému zobrazování nových komentářů či informací o hodnocení ostatních uživatelů.

Doporučujeme povolit Javascript a používat interaktivní výpis.

Pokud se načtení nezdaří, tak stránku obnovte nebo pokračujte na neinteraktivní verzi.

Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat nové komentáře.

Přihlašte se, anebo využijte jednu z nabízených metod pro založení uživatelského účtu.

Celkem 895 komentářů